KIND-SCHOOL-PAARD Pilot

img_0049Najaar 2016img_0024

Pilot KIND-SCHOOL-PAARD gestart met kinderen uit mijn groep van school.

Super leuk en vooral bijzonder om te mogen ervaren.

Wat zijn de overeenkomsten van handelen op school en bij de paarden?

Waar komen de dingen samen en wat is het belangrijkste voor dit kind om mee aan de slag te gaan? Per kind heel verschillend, maar zo herkenbaar, nu je de kinderen op school en bij de paarden meemaakt, vallen de stukjes  van de puzzel op hun plek. Wat kunnen paarden, het belangrijkste, toch goed duidelijk maken aan mij.

Een verrijking en verdieping van Hestar Kraftur en een enorme inspiratie !Echt bouwen aan het zelfvertrouwen en helpen om positieve keuzes te maken, om het leren op school te stimuleren.

Dit alles vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid voor je eigen handelen. Echt top! Ouders en kinderen krijgen thuis-oefenopdrachten mee, en op school worden de kinderen gestimuleerd om de paardenervaringen te vertalen naar school.

Bij de paarden, leren de kinderen om hun verantwoordelijkheid te nemen, voor zichzelf op te komen en zelf te bedenken, wat ze willen doen en leren. Omdat de jongens mij zo goed kennen, is het vertrouwen ruim aanwezig en kan ik in korte tijd veel aanbieden en oefenen.

 Wat kan ik-wat wil ik-wat doe ik?

Waar heb je hulp bij nodig? Vraag om de juiste hulp?

Fouten maken hoort er juist bij, daar leer je van!

Zelfstandig en gemotiveerd zorgen voor je eigen veiligheid, met verantwoordelijkheid voor je paard en jezelf.Je bent leider voor je paard en wat gaat goed en waar kun je nog aan werken, zodat een paard je nog beter begrijpt?

Daar kun je in een korte tijd enorm van groeien! Heerlijk om te kunnen en mogen doen.

img_0043img_0046img_0048img_0016img_0027img_0047

Advertentie