Stappen,sturen,stoppen.

De basis voor alle mensen(groot en klein), die vanuit onze visie met paarden leren omgaan.De vader van Judith , heeft een fotoreportage gemaakt en deel 1 zal ik bij dit stukje plaatsen.Als je goed kijkt en mijn stukje leest,zul je zien hoe je het voor jezelf en je paard,makkelijker en duidelijker kunt maken.Veel kijk plezier en Roel Verver, heel veel dank , voor de mooie en duidelijke foto’s.Ze zijn prachtig om te zien.

Ik zal het nu niet hebben over leiderschap,intentie,vertrouwen en vrijheid,maar alleen over dat wat je kunt zien op de foto’s.

Stap1. De juiste houding,rechtop,ontspannen,maar wel actief met een buikademhaling. Borst vooruit,navel naar achteren ,je schouders laag en je neus omhoog.(lees de bijschriften)

Stap2.

Waar wil je naar toe? Sturen en kijk in de richting waar je heen wilt.

Het juiste contact,een vriendelijke handdruk,niet te hard,maar ook zeker niet te slap.Een licht gespannen snaar,gewoon een prettig gevoel in je handen,licht en vriendelijk,maar wel met druk.Dit is het moeilijkste om te oefenen,succes.

Hier heb ik wat tips bij, zodat de ruiter duidelijker zijn richting kan aangeven aan zijn paard.Gewoon zelf bedacht of overgenomen en gecombineerd.(lees de bijschriften)

Houd je handen op gelijke hoogte en doe alsof je een waterpas in je handen hebt en zorg ervoor dat het midden(het belletje )boven de schoft van je paard blijft.Je ellebogen rusten in je zij.Gewoon je handen bewegen ,alsof je een stokje vasthoudt.Je handen mogen daarbij nog plat zijn , om het juiste gevoel te oefenen,als je je handen op gelijke afstand en hoogte kunt houden,neem je de teugels gewoon in je handen en horen je handen rechtop te staan met je duim als hoogste punt.Maak van je hand een pistooltje en wijs je paard de weg met je wijsvingers.

Ik kan nog veel meer vertellen,maar dat is makkelijker in het echt,dan kun je voelen wanneer je het goed doet,want dan krijg je een licht en vriendelijk paard,die nageeft en graag met je aan het werk gaat.Wie weet tot ziens.