Waarom paarden?

Groei ervaren met hulp van paarden.
Verbinding, concentratie, balans en contact. Leren door feedback van een paard. Duidelijk, direct, eerlijk en open. Verbinding van hart(mens) naar hart(paard). Kinderen herkennen dit direct en zijn nog heel gevoelig voor dit echte pure contact. Fouten maken mag,paarden zijn zeer vergevingsgezind. In korte tijd meer zelfvertrouwen en beter contact met de mensen om je heen.

“Wie ben ik en waar hoor ik bij?”

IMG_6310

In de ontwikkeling van kind naar volwassene zijn er stappen die gemaakt moeten worden. Soms struikel je en is het moeilijk om weer op te staan en verder te gaan. Voor kinderen met grote of kleine problemen is het belangrijk om te weten wat ze al kunnen, bij wie ze zich veilig kunnen voelen en wie hen accepteert zoals ze zijn. Begrippen als verbondenheid, veiligheid, liefde, zekerheid, respect, vertrouwen, zorgzaamheid en succeservaringen mogen geen loze kreten zijn, maar moeten voor kinderen inhoud krijgen. Vaak heeft het vertrouwen in zichzelf, maar ook het vertrouwen in andere mensen, een flinke deuk opgelopen of is zelfs soms helemaal weg.
Paarden hebben een speciale kracht, die kan helpen deze grote of kleine problemen langzaam weer weg te halen. In het paard kan een kind een nieuwe vriend zien, die rustig luistert en het gezelschap en vertrouwen biedt die nodig zijn om te kunnen groeien.