Kindercoaching met paarden “Kind, Paard en Ouder.”

ZELFKRACHT

Zo heet deel 2 van de serie Paardenkinderen boeken en is mijn hoofddoel van deze paardenbegeleiding . Ga op zoek naar je kracht en leer het te gebruiken.

E.begon in groep 8 als een stil en teruggetrokken meisje. Ze kon ineens heel boos worden en ze wilde er absoluut niet over praten. Ze liep boos weg en zei en deed dingen die ze (naar wat ze later dan zei)niet meende. De volgende dag deed ze dan alsof er niets gebeurd was. Zand erover, het is gebeurd. Haar beste vriendin sloot vriendschap met een ander meisje uit de klas en ook daar had E. veel moeite mee.

Dit is echter nu veel minder. E. is enorm aan het groeien, ook dankzij ” de paardentherapie” die ze volgt. Ze komt hier zelfs enthousiast over vertellen aan mij en legt het verband (niet alleen theoretisch maar ook praktisch) tussen omgang met en houding naar een paard toe en naar andere mensen. Haar zelfvertrouwen neemt elke week toe en ze durft nieuwe uitdagingen aan te gaan. Soms blijft het nog wel spannend. maar ze doet positieve ervaringen op en die doen haar veel goed. (Dit stukje komt uit een verslag en is geschreven door de leerkracht van E.) 2020

Wij leren je om datgene aandacht te geven, waarvan je kunt groeien. Welke vaardigheden kun/wil je nog oefenen? Wie ben je en wat wil je? Wat voel je en wat denk je? Hier kunnen paarden supergoed bij helpen!

NIEUW in 2022 Losse ZELFKRACHT SESSIES!

Een éénmalige(kennismaking-)sessie om meer zelfvertrouwen te krijgen in anderhalf uur.

Wat ga je doen en wat ga je oefenen:

Iedereen heeft kracht, je kracht leren gebruiken, begint met het voelen van je kracht en waar dit zit in je lichaam. Daarna leer je om je gedachten die erbij horen te herkennen. Om vervolgens aan de gang te gaan met de helpende gedachten.

Alles begint met het gebruiken van je zintuigen en je gevoel en dan pas gaan we weer met gedachtes en denken aan de gang.

Kom uit je hoofd en ga op zoek naar wat en waar je iets voelt.

-Alleen mogelijk op de maandag en vrijdag.

Voor kinderen en/of voor ouders.

Een kind doet het goed als het goed kan doen.

Dit is mijn uitgangspunt en het is mijn uitdaging om een kind die opdrachten te geven die het aan kan en de situatie zo te maken dat een kind succeservaringen kan opdoen. Met behulp van mijn paarden is dit vaak makkelijk te organiseren. Daardoor vinden alle kinderen het leren omgaan met en rijden op IJslanders echt leuk!

Kindercoaching met paarden is een laagdrempelige vorm van begeleiding  voor kinderen die  extra ondersteuning kunnen gebruiken. Kinderen die van dieren houden, staan al snel open voor alles waar ik aan ga werken. Vanuit behoeften en de kwaliteiten van een kind kan ik gaan werken aan de vaardigheden die een kind kunnen helpen om zichzelf te mogen zijn op een manier die voor iedereen prettig is. Met de focus op je fijn voelen thuis en op school.

Wat doet het?

Groei ervaren met hulp van paarden. In korte tijd meer zelfvertrouwen en beter contact met de mensen om je heen. Verbinding, concentratie, balans en contact. Leren door feedback van een paard. Duidelijk, direct, eerlijk en open.

Hoe gaat het verder?

Via de mail of na telefonisch contact, krijg ik van ouder(s)/verzorger te horen  waar aan gewerkt kan worden. eerste hulpvraag. Na een paar keer is er als het goed is een vooruitgang zichtbaar. Een nieuw doel wordt gekozen en we gaan nog even door of er kan al gestopt worden, omdat er een positieve verandering op gang is gekomen en kind en ouders, handvatten hebben gekregen en zelf hiermee verder kunnen.

Doelstelling

Doel van de training is om te zorgen dat het kind leert te vertrouwen op zijn of haar eigen kracht en keuzemogelijkheden kan ontplooien , zodat het kind zich positief kan ontwikkelen.

Door het vergroten van;

– Concentratie en doorzettingsvermogen

– Inlevingsvermogen in een ander en het echt contact

– Omgaan met angst(en)

– (Zelf )vertrouwen

– Sociale vaardigheden

-Inzicht in eigen kunnen en een beter zelfbeeld

of  

-Eindelijk weer eens te kunnen ontspannen en ergens plezier/zin in   te hebben, omdat je jezelf mag en kan zijn.

Je bent goed zoals je bent
Wees je eigen beste vriend(in)
Je bent het waard en kijk wat je allemaal al zelf kan

Veel herhaling en succeservaringen, benadruk het positieve en negeer of buig het negatieve om. Ik ga uit van wat een kind al kan en wat een kind nodig heeft. Ik maak gebruik van de nieuwste inzichten uit de “‘Positieve Psychologie”. Verder werk ik met coaching kaartjes,kwaliteit kaarten, positieve/negatieve emoties,helpende gedachten. De teken je gesprek methode op mijn manier.

En natuurlijk mijn eigen mini boekjes en boek.

Veel kinderen hebben na 10 keer al profijt van de aanpak en begrijpen beter wat er verwacht wordt van hen. Zij zitten lekkerder in hun vel en hebben meer zelfvertrouwen.

Vanuit vertrouwen en rust kunnen kinderen gaan ervaren wat zij nodig hebben om zich prettiger te voelen.Ik ben voor hen, een juf met paarden, die luistert en bij wie zij alles kunnen vertellen en alles mogen vragen. Alles is en blijft tussen ons en de paarden. Alleen als een kind vraagt om het met andere te delen, doe ik dit. Of als ik dit noodzakelijk vind, bespreek ik, dat ik dit wil delen.

De begeleiding is per kind heel verschillend. Als paard en kind elkaar leren kennen gebeuren er vaak hele mooie dingen en alles vanuit vertrouwen. Elk kind doet dit op zijn eigen niveau met hulp van mij. Zo leert een kind ook dat het juist niet alleen om het rijden gaat en voelt zich dan vaak verantwoordelijk voor een paard, waardoor het zelfvertrouwen en inlevingsvermogen groeit. Natuurlijk komt het rijden en op een paard zitten ook aan bod. De één rijdt “echt” met sturen erbij, terwijl de ander het al geweldig vindt om op de rug van een paard te zitten en de beweging van een paard alleen maar te voelen. IJslanders geven vriendschap en een gevoel van vrijheid.schimmels en HK kids najaar 2014 007

Voor wie is Hestar Kraftur Coaching bedoeld?

Voor alle kinderen/jongeren en hun gezin van
Vier jaar t/m ongeveer 14  jaar die:

 Willen leren paardrijden op een paardvriendelijke manier.
– Een stoornis hebben zoals: ADHD, ADD, ASS, NLD, ODD
– Een ontwikkeling- en/of een grote leerachterstand hebben
– Individueel (rij)les willen hebben in een veilige omgeving
–  Hoog sensitief en /of Hoog begaafd zijn

                                 of

-Gewoon even wat extra aandacht verdienen