Kindercoaching met paarden “Kind School Paard en Gezin”

Alles wat je aandacht geeft ..groeit.

Dit is in een notendop, wat mijn paarden en ik doen.

Wij leren je om datgene aandacht te geven, waarvan je kunt groeien.Welke vaardigheden kun/wil je nog oefenen? Wie ben je en wat wil je? Wat voel je en wat denk je? Hier kunnen paarden supergoed bij helpen!

2017   “Kind  Paard School en Gezin”

je wijsvingers geven de richting aan
je wijsvingers geven de richting aan

Een kind doet het goed als het goed kan doen.

Dit is mijn uitgangspunt en het is mijn uitdaging om een kind die opdrachten te geven die het aan kan en de situatie zo te maken dat een kind succeservaringen kan opdoen. Met behulp van mijn paarden is dit vaak makkelijk te organiseren. Daardoor vinden alle kinderen het leren omgaan met en rijden op IJslanders echt leuk! 

Kindercoaching met paarden is een laagdrempelige vorm van begeleiding  voor kinderen die  extra ondersteuning kunnen gebruiken. Kinderen die van dieren houden, staan al snel open voor alles waar ik aan ga werken. Vanuit behoeften en de kwaliteiten van uw kind kan ik gaan werken aan de vaardigheden die uw kind kunnen helpen om zichzelf te mogen zijn op een manier die voor iedereen prettig is. Met de focus op je fijn voelen thuis en op school.

Wat doet het?

Groei ervaren met hulp van paarden. In korte tijd meer zelfvertrouwen en beter contact met de mensen om je heen. Verbinding, concentratie, balans en contact. Leren door feedback van een paard. Duidelijk, direct, eerlijk en open. Verbinding van kind , paard en coach. IMG_0338


NU OOK VOOR HET HELE GEZIN 
Vaders,moeders,broertjes en zusjes samen dingen doen met elkaar en onze paarden.
Ook mogelijk voor gescheiden ouders en hun kinderen.

Samen met je kind nieuwe dingen ervaren en ontdekken. Of gezellig met je broertje of zusje samen opdrachten met paarden uitvoeren.Goed voor de onderlinge verbinding en het geeft vaak verrassende nieuwe inzichten.Wat je tegen komt tijdens het werken met paarden, is altijd ook een knelpunt in het gezin.Maar nu kan ik daar als objectief en neutraal vertrouwenspersoon , samen op zoek gaan naar haalbare oplossingen op korte termijn.

ouder kind coacing 2015 004moeder/dochterA en S rijden 2zus/broertje

Hoe gaat het verder?

Na de eerste  kennismaking,krijg ik van ouder(s)/verzorger te horen  waar aan gewerkt kan worden.Een  eerste hulpvraag. Na een paar keer is er als het goed is een vooruitgang zichtbaar. Een nieuw doel wordt gekozen en we gaan nog even door of er kan gestopt worden, omdat er een positieve verandering op gang is gekomen.

Doelstelling

Doel van de training is om te zorgen dat het kind leert te vertrouwen op zijn of haar eigen kracht en keuzemogelijkheden te ontplooien , zodat het kind zich positief kan ontwikkelen.

Door het vergroten van;

– Concentratie en doorzettingsvermogen

– Inlevingsvermogen in een ander en het echt contact

– Omgaan met angst(en)

– (Zelf )vertrouwen

– Sociale vaardigheden

-Inzicht in eigen kunnen en een beter zelfbeeld

of  

-Eindelijk weer eens te kunnen ontspannen en ergens plezier/zin in   te hebben,omdat je jezelf mag en kan zijn.

Je bent goed zoals je bent
Wees je eigen beste vriend(in)
Je bent het waard en kijk wat je allemaal al zelf kan

Veel herhaling en succeservaringen, benadruk het positieve en negeer of buig het negatieve om.Ik ga uit van wat een kind al kan en wat een kind nodig heeft. Ik maak gebruik van de nieuwste inzichten uit de “‘Positieve Psychologie”‘

 

Veel kinderen hebben na 10 keer al profijt van de aanpak en begrijpen beter wat er verwacht wordt van hen.Zij zitten lekkerder in hun vel en hebben meer zelfvertrouwen.

 

Vanuit vertrouwen en rust kunnen kinderen gaan ervaren wat zij nodig hebben om zich prettiger te voelen.Ik ben voor een juf met paarden, die luistert en bij wie zij alles kunnen vertellen en vragen mogen vragen.Alles is en blijft tussen ons en de paarden.Alleen als een kind vraagt om het met andere te delen, doe ik dit.

De begeleiding is per kind heel verschillend. Als paard en kind elkaar leren kennen gebeuren er vaak hele mooie dingen en alles in vertrouwen. Elk kind doet dit op zijn eigen niveau met hulp van mij. Zo leert een kind ook dat het juist niet alleen om het rijden gaat en voelt zich dan vaak verantwoordelijk voor een paard, waardoor het zelfvertrouwen en inlevingsvermogen groeit. Natuurlijk komt het rijden en op een paard zitten ook aan bod. De één rijdt “echt” met sturen erbij, terwijl de ander het al geweldig vindt om op de rug van een paard te zitten en de beweging van een paard alleen maar te voelen. IJslanders geven vriendschap en een gevoel van vrijheid.schimmels en HK kids najaar 2014 007

 

 

Voor wie is Hestar Kraftur bedoeld?

Voor alle kinderen/jongeren en hun gezin van
Vier jaar t/m ongeveer twintig jaar die:

 Willen leren paardrijden op een paardvriendelijke manier.
– Een stoornis hebben zoals: ADHD, ADD, ASS, NLD, ODD
– Een ontwikkeling- en/of een grote leerachterstand hebben
– Individueel (rij)les willen hebben in een veilige omgeving
–  Hoog sensitief en /of Hoog begaafd zijn

                                 of

-Gewoon even wat extra aandacht verdienen

Advertenties